Hänga ut sina barn på nätet

Det är debatt lite då och då om det är rätt att som förälder ”hänga ut” sin barn på nätet eller på bloggen. Är det moraliskt riktigt att publicera text och bilder på sina barn? Så småningom blir ju barnen stora och kan ha synpunkter om det.

Det är ju helt klart skillnad på ”hänga ut” och ha med foto på och text om sina barn. Jag tycker att det beror på vad man skriver eller vilka foton man väljer.

De bloggar som jag läser tycker jag fixar det hela på ett fint sätt. Fast jag skulle ju å andra sidan inte läsa en blogg där någon hela tiden klankar ner på sina barn, fast alla föräldrar är medvetna om att barnen är att likställa med pest ibland. Okej, det finns en och annan förälder som inte har uppmärksammat sina barns mindre bra sidor – och gissa om de kommer att få ett brutalt uppvaknande!

Jag har valt att inte publicera mina barn på bild i bloggen – alla gör sina val. Jo, ett foto ligger ute, ett som är flera år gammalt och taget i en sån vinkel att det är svårt att känna igen dem. Hela min blogg är ju anonym, så om jag skriver att det är rea på sonen idag, så fattar ju alla att jag är @$€!”&|¤ en liten anings irriterad på honom idag – men det är ingen som vet vem han är.

Men idag har jag tänkt att ansluta mig till den stora skaran av alla som publicerar både bilder och text om sina barn! Så här kommer det.

Är du beredd?

*

*

*

Det kommer snart.

*

*

*

Det sägs att Krusidullan är lik mig. Speciellt över munnen.

Tycker ni att jag borde ha fått den där tandställningen som det var tal om?


12 tankar kring ”Hänga ut sina barn på nätet

 1. Susanne P

  Jag kan bara hålla med dej!
  Bilder ligger ju kvar och kan användas vid ett senare tillfälle (och fel)….
  Hmmm…är det för sent med tandställningen, tror du 😉
  Supergulligt kort!!!
  Ha en underbar söndagkväll.

  Svara
 2. Annika

  Vänta nu … det där var ju ett kort på min dotter … Ibland … I den åldern.
  Måste bara säga … Håller fullkomligt med när det gäller att hänga ut sina barn… När min son och vi vuxna hade vårt pestiga år satt jag en kväll och skrev a mej vid datorn. Sonen kom in och ställde sej bakom, han läste. Jag sa …
  – Du behöver inte va orolig, ska inte publicera … de e bara så skönt att få skriva av sej. Han tittade på mej länge … läste lite till och sa sen …- Jag tycker du ska publicera … Kanske hjälper det andra som har lika jobbigt. Han var 14 år och inlägget heter … Från mysgubbe till monster.

  Svara
 3. Mia systeryster

  Äsch då, tandställning;)? Jag tycker tänderna var fina jag.
  Håller med om det där att lägga ut bilder i bloggen. Men alla som jag läser hos gör det på ett fint och bra sätt, som inte är skadligt för barnet på ngt sätt.
  Mina barn som är tonåringar-vuxna har själva valt att inte vara med på bild i bloggen, och skriver jag nåt om dom så frågar jag om det är okey innan. Jag vill ju inte att de tar illa upp!

  Svara
 4. Helen

  Ha ha…………….inte en enda tillstymmelse till likhet, möjligtvis likehet med Tore!
  Kling och Klang, ett av dem heter husläkaren och i min mun benämns denne med båda!
  Sussa sött!

  Svara
 5. Fina Frun

  så sött 🙂
  Jag tänker likadant, som du märker. Lägger inte gärna ut bilder på oss och om jag gör det, så är det ofta i en vinkel eller med maskering…

  Svara
 6. Stattinskan

  Äsch, inte behövs det någon tandställning där inte, det är liksom inne att skilja sig liiiite från mängden 😉
  Mina barn (som man får räknas som vuxna) tycker att det är okej att jag skriver och visar bild och att jag till och med är lite ironisk emellanåt!
  Gomorron

  Svara
 7. curlingmamman

  Vilken sötnos!Mina barn är tillfrågade om att vara med på bloggen och läser även inläggen och skrattar gott..mannen vill inte vara med så det har jag fått acceptera;)kram
  Tack för sopptipset!

  Svara
 8. Diana

  Jag tänker som du och har inga bilder alls som kan identifiera någon. Inte heller namn. Mina ungar läser och får godkänna om jag skriver om dem.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.