Det finns svenska och det finns svenska

En säljare ringde häromkvällen. Hon ringde för att jag var kond i Ickabanken. Lite kul lät det ju (fast det får man inte säga så därför säger jag det inte), men inga svårigheter att förstå vad hon sa.

En politiker har sagt så här när han i en intervju råkade avslöja lite för mycket och lade därför till: ”Det ska ske på lång sikt”.

Reportern ställer förstås den givna följdfrågan: ”Hur lång är lång sikt då?”

Politikern: ”Det vet jag faktiskt inte, för det vi har sagt på den här punkten är att jag börjar någonstans att se, och då får man till att börja med se var man ska börja när man ska börja. Sen får man se vad som hände där och sen får man gå vidare utifrån det.”

Detta är sant. Visst är det trist? Fast med humor.


 

7 tankar kring ”Det finns svenska och det finns svenska

 1. Stattinskan

  Oops, nu blev det för mycket en onsdagmorron för Stattinskans två hjärnceller Gottfrid och Torborg ;-D
  Gomorron *vinglar ut, yr i ”kontoret”*

  Svara
 2. Helen

  Å dra på trissor ett morgoninlägg!! Då var den ena i gång i morse då! *Åh inte alls trist, jag tyckte det var riktigt roligt jag, bara det inte var rågsikt så….Kramkram

  Svara
 3. Annelie

  Usch ja, jag hatar de där telefonsamtalen, så till den milda grad att jag kan bli ganska elak i telefonen faktiskt.
  Även du får mig att minnas. Ska minsann skriva ett inlägg om ett av samtalen. *skratt*

  Svara
 4. Snyggmormor

  ..hehe…med mungipan (hur stavas det?) på sned. Vi har nummmerpresentatör här hemma och då kollar jag om det är nån jag känner eller inte innan jag svarar. Ser jag då att det är en försäljare så lyfter jag luren och så lägger jag på direkt…hehe…Inte snällt, men ändå!

  Ja, politiker kan få till de om de vill…fniss

  SV: Jo, det här med BEHÅ. Min favvo är av märket chantell och jag lovar, jag har kollat i hela europa efter en vit i deras africa serie, men nä. Ska kolla i London nästa vecka!!! Vit, hur kan man sluta göra en vit??? Jag förstår inte!!???

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.