Skåpletarlycka

Ibland har jag en sån där dag när jag plötsligt, utan att veta riktigt hur jag kom dit, finner mig själv framför köksskåpen. Jag rotar och letar, allt för att stilla BEHOVET som bor i magen. Eller är det i hjärnan?

Men det finns aldrig något som jag vill ha. Inte minsta lilla bortglömda chokladbit, Dumlekola eller smaskiga kaka. Inte ens en av de äckliga pralinerna kvar från julens Aladdin.

Tomt. Eller nej, det finns en massa annat men inte det jag vill ha.

Tredje gången jag hittar mig själv framför skåpen, rotar jag i halv panik bakom alla påsar med nötter och fröer – och se! Vad skådar mitt godisöga om inte en liten påse isländsk lakrits!

Leendet brer ut sig lika lätt som rumsvarmt Bregott på en macka. Lyckan börjar i munnen och går i ilfart genom hela systemet.

De är krasiga utanpå, mjuka inuti, så där så man kan rulla en boll av dem inne i munnen.

Ahhh! Både söta och salta.

Vad vore livet utan godis?

Tråkigt och torrt. Definitivt mindre lyckligt än nu.

Och nu är påsen slut.


 Isländsk lakrits

 

11 tankar kring ”Skåpletarlycka

 1. Ia

  Suckar när jag läser Ditt inlägg…hur mycket jag än letar kommer jag inte att hitta nåt gott för mitt förståndiga jag regerade över skåpen för ett tag sen och sorterade bort allt sånt!!!

  Jag går och bakar bröd istället 😉

  Svara
 2. Annelie

  Jaaaaa? Det ÄR ju faktiskt en Balookaktus, det har jag inte ens tänkt på innan. Nu ser jag den helt plötsligt med helt andra ögon, jag vill smaka!

  ch den där med godisen, känner man igen sig, eller känner man igen sig!? Totalt, vissa kvällar är det ju bara helt hopplöst. Har man tittat tillräckligt många gånger i skåpet kan tom ett russin förvandlas till godis…..
  Fast lakrits är ju bra mycket godare då förståss…

  Svara
 3. Stattinskan

  Men nu ska du få höra ett fullständigt bakvänt ”problem” … Jag gillar INTE godis och har aldrig gottissug … Däremot knarkar jag salt och saltar i drivor på allt :-/

  Svara
 4. Helen

  Godis ä gott! Gottigottgott! Så inga ihoptorkade idag heller….Nu nått uppkok på spisen till middag! Kram

  Svara
 5. Snyggmormor

  Men JAAA, livet blir helt förskräckligt utan sånt där gott. De där lakritsarna låter ju som supergoda!!! Och nä, inte apelsiner varje kväll…Krönikören, imorrn, imorrn fredag, då, då har jag en stor påse godis och en extra påse med bara salta grodor!
  Varför apelsiner kommit in i min kvällsbild är för att tvättmaskinen(?) krympt alla mina byxor en aning…Känns jobbigt att köpa så många par nya så om jag minskar godisintaget lite, lite så kanske….

  Kram från Snyggmormor

  Svara
 6. finafrun

  Hahaha, känner igen mig 😉

  Skrattar alltid gott åt dina inlägg, därför skickar jag en award till dig (publicerar den på bloggen under fredagen) hoppas detta är okej?
  Kram!

  Svara
 7. finafrun

  Awarden var ärligt menad, din blogg gör mig glad! Men jag ville höra att det var okej, eftersom vissa kan tycka att det är lite ”betungande” med kedje-brevs-måstet 😉

  Svara
 8. Helen

  Det behöver du inte bry dig om för du har ingen! Något mera som är oklart, gäddhäng, volanger osv, du är mer än välkommen för en beskrivning var dessa vidhängande tingestar uppenbarar sig på en åldrande kvinnokropp…..Kram

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.