Lanseringen

Jaha. Då var det gjort. Min första, men förhoppningsvis inte sista, boklansering.

Inklämt mellan några hyllor i en redan trång och fullpackad bokhandel hade man ställt upp ett antal klappstolar. Och det var förvisso nästan fullt, det varierade lite, men det märktes att det var mest släkt och vänner som satt där. Ungefär 94 procent. Och så var det ju bokhandlaren själv också. Icke att förglömma.

Men förfriskningar fanns det! En stol och ett litet bord var framställt till oss sju författare som kunde delta. Och där stod det minsann både cider, bubbelvatten, frukt och godis – det du!

Egen presentation (alltid roligt att höra vad folk väljer att berätta!), lite högläsning (aaah nu hörs mina knoddar igen!), applåder (!), mingel, prata bokbranschens väl och ve (tvivlande?), arvodering, illustrering (fick lära mig att illustratörerna är för jävliga att ha att göra med!), signera lite (ingen betungande uppgift så träningsvärk i högerarmen slapp jag – skönt! host host), handla böcker, gå på  muggen, åka hem i ösregn.

That’s it.

Vad jag tog med mig hem förutom erfarenheten: (ha, erkänn att du för en sekund trodde att jag hade snattat!) glädjen över att ha fått träffa en riktigt hängiven, bokälskande bokhandlare som så gärna gör sånt här fast det inte betyder någon direkt merförsäljning, en förläggare som ger ut en bok bara för att hjälpa debutanter, en lektör och en illustratör som älskar sina jobb och gladeligen offrar en lördag för det samt ett gäng debutanter av olika sort och stil. Men förvånande hög medelålder?

Och så Anna Gavaldas nya kortroman ”En dag till skänks” i miniformat. En bok av henne gör mig lycklig. En dröm är att en bok av mig framöver kommer att göra någon lika lycklig.


Tack för alla snälla, peppande, positiva kommentarer!

7 tankar kring ”Lanseringen

 1. Helen

  Låter faktiskt riktig mysigt och framförallt otvunget! Nyfiken på klädseln och vad det blev för utslag till sist!
  Vad läste du ……….sen hur har det gått med A? Kram

  Svara
 2. Susanne P

  Ja, du ser. Det var väl inte så farligt! 😉
  Det lät ju rent av som om det var ganska trevlig!
  Vad är det för bok som du skrivit?
  Kram

  Svara
 3. Anonym

  Grattis till lanseringen av din första bok! Vad heter den och var kan man köpa den?
  Kram Majsan

  Svara
 4. Annelie

  Du tog faktiskt nåt annat med dig hem också, det lite pirrande minnet av din första (men jag är säker på att det inte blir den sista)lansering. Icke att förglömma!

  Svara
 5. Ia

  Men Du…vad häftigt!!!!! Nånstans drömmer även jag om att få skriva och hade faktiskt kommit in på skrivkurs men valde att tacka nej…studielån är ju inte att föredra men funderar att söka nån distanskurs till våren 😉

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.