Hoppa över ett år

Vuxna säger: ”Hon är fyra, ska fylla fem”.

Det är förvisso rätt sällsynt att man hoppar över ett år, så det borde vara självklart. För inte ska hon fylla sex. Eller jo, det ska hon förhoppningsvis fast nästa gång hon fyller. Och tre har hon redan fyllt.

Kidsen säger: ”Jag är tolv, ska fylla tretton”.

Ska vi då utbrista: ”Va?! Ska du fylla TRETTON?! Det kan bara inte vara sant! Du måste vara unik.

Mäh.

Sen finns det de som börjar prata ålder i omvägar. Men det är när man har blivit äldre. ”Jag är sjuttiotalist” betyder ”Jag är just nu i en fyrtioårskris och säg för Guds skull ingenting för då börjar jag hetsgråta/hetsbanta/hetsäta choklad/hetsträna/hetsförverkliga mig själv.

Och då drar man gärna bort något år. Eller varför inte flera.


5 tankar kring ”Hoppa över ett år

 1. Helen

  Äch inte då! Mormor fick 100 kr extra på kontantkortet för att hon i ett register blev 1 år bara! Barnbidrag i sikte kanske! Kram Helen

  Svara
 2. fialia

  Det där med ålder är känsligt för vissa men det är ju inget som kan undvikas, jakten på den ungdomliga källan fortsätter.
  ha de Fia

  Svara
 3. Susanne P

  Jag fyllde år tills jag blev 28 sen har jag ”glömt bort” att räkna… 😉
  Fast man är ju aldrig äldre än man känner sig!

  Svara
 4. Helen

  Nog trodde jag att du skulle förstå, Idol är bara en piss i det stora havet! Läs bloggen……..äh jag ger snart upp! Åh du jag vet att du begriper, det tekniska har jag överseende med, men idiotinlägg att jippi nu fungerar det, oj då nu gick det att kommentera, det är mer än uppenbart för de som kikar in där! markmark……….käringen motströms!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.