”Det är tanken som räknas!”

Besviket tittar vi på den döfula, halvvissna blombuketten från macken, komponerad av en färgblind och säger käckt: ”Jaja, men det är tanken som räknas!” samtidigt som vi hoppas att SuddaGumman raderar ut de ansiktsdrag som vi just nu inte vill visa.

Men vad betyder uttrycket egentligen? Att den som ger presenten faktiskt inte tycker att vi förtjänar något finare? Eller att vi inte är värda den stund det skulle ha tagit att inhandla en riktig bukett, vi ska vara glada att de ens tänkt?

Jag ska nu berätta en alldeles sann historia:

För några år sedan när jag hade häst var det en kvinna i stallet som hade förverkligat sin dröm och köpt häst. Det är mycket saker som behövs till hästar och hon hade skaffat det mesta, men dressyrsadel hade hon inte haft råd med.

Men, lämpligtvis skulle hon snart fylla fyrtio år och då förstås passade på att önska sig den sadel som hon hade provat ut. Maken fick mängder med vinkar; märke, färg, storlekar på längden och bredden, hon lämnade broschyrer uppslagna på köksbordet där hon ringat in sadeln i fråga osv osv. Maken verkade uppfatta vinkarna.

Dagen D kom och på festen kom den kärleksfulle maken inklivande med ett stort paket – riktigt stort. Jublande glad slet hon upp paketet och fann… en mangel. EN MANGEL!

Hästägarinnan var inte utrustad med stubin modell längre och något flög ut på gården varpå hon själv lämnade festen och drog hemifrån.

Om man ska räkna tanken så tycker iallafall jag att det finns flera tolkningsmöjligheter. En av dem är att man ska tänka på att aldrig ge en mangel till den som önskar sig en sadel.

En annan kan vara att vissa tankar är det bäst att man behåller för sig själv.


7 tankar kring ””Det är tanken som räknas!”

 1. Emmy

  Ja, så kan det gå =) Mina resehormoner tar aldrig slut förresten, de kommer i vågor och har som väl är blivit lite mer hanterbara med åren =) Kram

  Svara
 2. fia

  Hur länge hade de varit gifta egentligen? Snacka om dålig kommunikation!
  I detta hus säger jag klart o tydligt vad jag önskar mig, slipper ”manglar” o annat jag inte vill ha,
  ha de Fia

  Svara
 3. Helen

  Man ska ju tänka efter före och det gjorde jag med rubriken, sen började jag skriva om mormor och mamma, men fick inte ihop det så då blev det ”skit” av alltihopa! Du är ju iaf läskunnig……..Kramar och @ senare el i morgon! Helen

  Svara
 4. Lizette

  Hej vännen. Tänkvärt -riktigt bra och jag blir inte förvånad. Men vilken karl! Hon gjorde rätt, vad skulle han köpt nästa födelsedag? En kamel?
  Den enda gången jag blivit riktigt besviken av en gåva var när jag av min äldste bror och hans tjej som dessförinnnan aldrig gett mig något äntligen gav mig en gåva för jag ställt upp jämt för dem. Fick 10 olika mobilskal till min nokiamobil. Glad blev jag, 10 skal att byta med JIPPI.
  Hem och provade, passade inte! provade nästa osv. Inget passade vännen. Långt om länge sa jag till dem båda att inget passade men tack ändå. Då säger broderns sambo, de brukar inte passa såna billigare skal men orginalet är så dyrt!
  Jo tack, jag tar hellre emot en gåva jag kan använda än 10 jag får kasta.
  Kram solstråle. Lizette

  Svara
 5. Helen

  Kollar bara lite!
  Sleep well & sweat dreams!
  Kramarna var visst slut måste tanka flera i morgon! Äsch då här var ju en………

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.