Mina första klackskor

Kommer du ihåg dina första klackskor? Jag kommer ihåg mina. Framför allt kommer jag ihåg känslan när jag fick dem.

Hela familjen var på bilsemester någonstans i södra delen av Sverige och mina sandaler gick sönder. Vi gick in i en skoaffär och jag såg dem, skorna med stort S. De hade en massa smala gula och vita plastremmar över foten och en tjock, platåskoliknande sula som skulle se ut som kork. Den kombinerade klacken/sulan var tre-fyra centimeter. I mina ögon var de helt underbara. Och nej, jag hade inte fel på synen, så var modet just då.

Känslan när mamma sa att jag kunde få dem, overkligheten, lyckan som susade genom hela kroppen – jag skulle få mina första klackskor! – kom tillbaka till mig igår. Då fick Dottern sina första klackskor som en sexårspresent lite i förväg.

Dotterns lycka, visad genom ett stort allvar, när hon öppnade paketet från moster med familj- jag förstod hur hon kände. Skorna kom på fötterna snabbare än tanken och med ett stolt leende promenerade hon omkring. Och faktiskt sken. Hur underbart är det inte att se ren oförställd lycka?

Tiden får utvisa om hon kommer att komma ihåg den här dagen på samma sätt som jag gjorde.


5 tankar kring ”Mina första klackskor

 1. Helen

  Klackaskor säger de här ner i södern. Oja jag kommer ihåg, det var ett par ursnygga läderstövlar med platåkilklack! Och aldrig i livet jag skulle gå i något dylikt igen! Kan bara en fras till på grekiska och den lämpar sig inte här! Du är snäll du som kommenterar på båda…….tackar vännen! Nu skall det ätas keftades (grekiska järpar) i en ratatoi (fransk grönsaksröra på burk) har semester så lite halvisar får man ta till och järparna är överblivna från någon tidigare middag………..toppen blir rostade pinjenötter och barillas platta pasta……Dä är då tusan att man skall vara så omständig….ha en fin kväller! Kramar Helen

  Svara
 2. Anonym

  Joorå … Ett par sandaletter med tre rosa plastband över tårna. Ärvde dom av granntjejen som var 4 år äldre. Dom var ursvåra att gå i och framförallt svåra att behålla på foten, men jag kämpade som en galning för 6:åriga jag kände mej som … en stor tjej.
  Jo tack …Tror jag lärt min läxa … nu matar jag mina inneboende regelbundet … Tack för omtanken … pokonis A

  Svara
 3. Annika

  Det var ett par sandaletter med 3 rosa plastband över tårna. Fick ärva dom av granntjejen som var 4 år äldre. Jättesvåra att gå i , nästan helt omöjliga att hålla kvar på foten … Som jag kämpade. 6-åriga jag tyckte att jag blev en stor tjej. Joorå … Har lärt min läxa, nu är de nymatade bägge två. Ska göra mitt bästa för att komma ihåg … Tack för omtanken … pokonis A

  Svara
 4. Annelie

  Jag kommer inte ihåg mina första klackskor…herregud, jag kanske aldrig fick några! Hu, vad traumatiskt det blev nu då.

  Men, du är absolut inbjuden på fika på balkongen kan jag tala om! Och fan vet om jag inte ska baka en tårta! Bra jobbat, I like?

  Svara
 5. Annelie

  Har den blivit seg? Det var som f-n, det har ingen nämnt innan, jag ändrade ändå inställningarna til bara 3 inlägg på startsidan, innan hade jag sju…
  just för att det skulle gå snabbt. Kan det vara för att det är många bilder på ett inlägg eller gäller det även när det bara är en bild?
  Det är ju så j-a trist när det går trögt, jag har dåligt tålamod, jag skiter hellre i det om det tar för lång tid….

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.