Gräsrotsbetraktelser från badet

När man ligger i det hårda tillplattade gräset på badplatsen, får man se ett och annat som framkallar vissa funderingar och frågor.

 • Varför har kvinnor med stora fötter ofta för små flipflops? Det kan ju inte vara skönt att ha hälen hängande utanför. Och eftersom fotbeklädnaderna så uppenbart är för små ser fötterna ännu större ut.
 • Varför har män med små fötter ofta för stora flipflops? De får en lustig rundad form som gör att männen ifråga ser ut att ha små kanoter på fötterna. Och: Se sista meningen i punkten ovan och tänk tvärtom.
 • Är nagelsaxar en bristvara?
 • Bröstförstoringar är vanligare än jag trodde.
 • Jag är såååå ute. Har inte ens en tatuering. Det har inte alla andra heller. Tydligen ska man ha minst två. För det har 82,7% av alla i vuxen ålder på denna badplats.
 • Om det stämmer som forskaren om tatueringar säger, nämligen att skaffa sig tatueringar är ”ibland ett sätt för en alldaglig och lite halvtrist person att göra sig mer intressant”, så har jag väl aldrig varit omgiven av så många tråkisar samtidigt.
 • Om jag var i gymnasieåldern nu, skulle jag allvarligt överväga att utbilda mig till tatueringsborttagare. Tänk när det inte är inne längre att vara tatuerad – vilken arbetsmarknad!
 • När den där svullgubben med den tatuerade kedjan runt överarmen blir ännu svulligare, brister kedjan då?
 • Varför bryr jag mig så mycket om folks tatueringar?
 • Finns det inga blyga kråkor?
 • Visst är det tråkigt att så många av de fetaste och skrikigaste ungarna är synskadade. För annars skulle de väl inte slänga sig i poolen PÅ alla andra?

5 tankar kring ”Gräsrotsbetraktelser från badet

 1. Helen

  Du det är hett, hett 33 grader i skuggan och i solen får jag besked om strax, när gubben kommer hem igen!
  Härligt inlägg..skulle jag egentligen vilja göra som ett gästspel av dig hos mig och samtidigt reklam för din blogg på denna sidan….Fundera! Är inne och svalkar mig vatten både invändigt och utvändigt. Kramar H

  Svara
  1. Krönikören

   Hot hot hot! Vi har varit inne i stan… Så nu blev vi tvungna att ha lite vattenballongkrig.
   Bra idé, den kör vi! Och så vice versa?
   Kram

   Svara
 2. Annika

  He he … Det finns tid för funderingar när man ligger platt på en badstrand. Det var länge sen jag själv utsatte mej för detta i o med att jag inte tål solen särskilt bra. Annars stämmer jag in på den typiska tråkmånsen, har 2 bilder även om det är på samma ställe. Min häxa har ju en delfin i magen … Om jag nån gång vill ta bort den kommer jag garanterat att tänka på dej … pokonis A

  Svara
 3. Emmy

  Ja, badplatser är sannerligen ett intressant ställe att observera folk på… Har också funderat på det där med flipflops, nästan alla män har för stora, vilket ser rätt märkligt ut… Kram

  Svara
  1. Krönikören

   Så det är likadant i Australien då? Män i små kanoter på stränderna? Jaja.
   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.