Det bor en poltergeist i min dator

Eller nåt annat levande väsen. Nåt som hela tiden lägger sig i vad jag gör eller inte gör.

I persondatorernas början var det vi som bestämde vad de skulle göra. Numera känns det dels som en ständig diskussion om vad som ska göras och dels som om den rackarn ifrågasätter om jag verkligen borde göra det.

Förut sträckte den sig till en fråga som t.ex. ”Vill du avsluta programmet?”. Numera har den en spetsig underton när den frågar ”Vill du verkligen avsluta programmet?”. Liksom underförstått: idiot.

Inte nog med det – den har koll på mig också. ”Du har inte uppdaterat på X antal dagar!” hojtar den plötsligt, mitt i något, har inte en tanke på att den avbryter och stör. Och där sitter jag och ser skyldig ut. Inför en hög med elektronik.

Men häromkvällen började jag verkligen fundera över vad eller vem som bor därinne. Är det ”Storebror ser digs” lillebror eller en poltergeist? Och vilket skulle vara värst?

Hur det nu är så ska han enbart skita i hur länge jag tittar på den här sidan! Bara för det ska jag titta på den i fjorton dar, så det så. Där fick han allt!

Tror jag.


8 tankar kring ”Det bor en poltergeist i min dator

 1. Helen

  TROR det gör man i körka och jag vet att den lille självgoda typen som hoppar upp och stör heter Inge Harman och denne lille messerbisser typ är klonad och bor i alla datorer och ger sig till känna fööööööööööööör många gånger om dagen! Sov gott el good morning sunshine! Kramar

  Svara
  1. Krönikören

   Aha! Inge Harman. Då är han inte lillebror till storebror då? Skönt på sätt och vis.

   Kram

   Svara
 2. Annelie

  Nu förstår jag varför du är så irriterad på din ACER! Såna meddelanden får jag aldrig!
  Håller med, det bor nog nån konstig sak i din dator…
  Boken anlände igår, vem av dem är du? (Skulle gärna vilja börja med den!)
  Och kättingen ja, den gillar jag också, kanske är det konstrasterna mellan de mjuka linjerna mot den råa rostiga metallen?
  Vad vet jag?

  Svara
 3. Annelie

  Okey! Då startar jag med den. Och gillar jag det jag läser, ska jag bjuda dig på både lavendelsockerkaka, cupcakes och kardemummabullar på vår balkong i Bromma! Fast det dröjer ju ett tag innan den är klar förståss…..)

  Svara
 4. Helen

  Mår du bra? Eller är det dagen efter dagen före, ja så är det idag är dagen efter igår och dagen före i morgon!! Kramar

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.