Är inte hösten väldigt tidig i år?

Medan folk dör av värmeslag och de som kan bäddar i källare och nedervåningar för att få någon sömn – så har hösten gjort entré. Utan att vi har märkt det. Tydligen är hösten mycket tidig i år. Extremt tidig, skulle jag vilja drista mig till att säga. I själva verket är den så tidig att jag inte ens har märkt att den har kommit. Men den måste ha kommit eftersom mina hösthallon redan är mogna, jag har redan plockat flera stycken.

Kan det ha med den globala uppvärmningen att göra? Felmärkning av plantan kan ju något smartskaft tycka. Då kan jag avslöja att den bar bär vid rätt tid förra året.

Vilket som – hallonen är gudomligt goda. Och eftersom vi har flera hallonbuskar kommer säsongen att bli riktigt lång i år. Så frågan är om man ska bli glad för naturens överraskningar eller lite oroad att det beror på klimatförändringarna.

Eftersom den här hösten hittills är så attans varm, att tänka känns som ett styrketräningspass, avstår jag tills vidare från flera funderingar om det.


AB

3 tankar kring ”Är inte hösten väldigt tidig i år?

 1. Paulina

  Hösthallon minsann va? Våra Hallon har inte ens kommit än. Sommarhallon alltså. Pluto säger att det är höst nu bara för att de håller på och kör in hö överallt… ja vad har han för referenser? Man blir ju smittad =)

  Svara
 2. Helen

  Har du höst då har jag vinter för här är hallonen redan slut, eller rättare skrivet de har skrumpnat. Ska man vattna tro? To late för just idag sköter han där upp om den biten. 28 grader i köket och 22 ute, skulle behöva fördela graderna lite! Kramar Helen

  Svara
 3. Annika

  Vi har vildhallon här i skogen … gudomligt gott… Längtar tills dom blir mogna. Det tar ett tag till så här i Värmland har inte hösten kommit än. Mina böcker säljer jag själv eller parkinsonförbundet …. Fast dom har inte fått några än … Är du intresserad så säg bara till … Skickar så gärna …
  Eller vänta tills jag kommer hem .. vi bor ju inte så långt ifrån varann, kan säkert leverera så du slipper frakt … pokonis A

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.