Tack Greenpeace!

Ojoj, det är upprört i ankdammen. Och det med rätta eftersom Greenpeaceaktivister har tagit sig in på Forsmark. Det var inte första gången de tog sig in i en svensk kärnkraftsanläggning.

Var det svårt? Nej, några stegar så var det klart. Inte ens några vapen krävdes när gulliga solar, vindar och vattendroppar klättrade över stängslet.

Men hallå! Skrämmande att det ska vara så lätt att komma åt något som kan ödelägga hela vår omgivning, döda befolkningen och förgifta vår jord för hundratusentals år framöver.

I vårt demokratiska och godtrogna samhälle vill vi ha öppenhet. Vi riktigt ivrar för öppenhet. Hmm. Går det bra? Tja, jo, inte kan man klaga på öppenheten på våra kärnkraftverk i alla fall. Undrar hur det är i slutförvaringarna? Nu får jag mardrömmar. Och ju mer kärnkraft vi kör, desto fler urantransporter och slutförvaringar krävs. Verkar det riktigt klokt att vi ska utöka kärnkraften när vi inte ens klarar av att hålla ”snälla aktivister” utanför de kraftverk vi har idag? Nästa gång kanske det inte är söta solar som gör intrång.

Istället för att anhålla Greenpeaceaktivisterna tycker jag att Forsmark ska tacka dem. Och betala dem. Precis som vissa företag betalar hackare för att testa säkerheten. Helt gratis har ju Forsmark fått reda på att säkerheten är undermålig.

Så varför inte ge Greenpeace i uppdrag att försöka ta sig in i ett slutförvaringsrum? Bara för att se hur långt den svenska öppenheten sträcker sig, menar jag.


DN, AB, SvD, Metro, Greenpeace, DN, DN, AB

3 tankar kring ”Tack Greenpeace!

 1. Elina

  Hmm…viktig debatt! ja man kan ju undra sig omkring många saker, som att danmark skall ta emot livfarliga kemikalier i tonsvis, som skall fraktas över oceanerna och brännas här??? nå ha det så bra!!!

  Svara
 2. Helen

  Såg en favis på tv:n idag Solweig Ternström och att hon skulle rösta emot sina egna…fast det hjälpte tydligen inte för nu kom det på the news. Riksdagens svar blev visst ja::::::
  Själv är jag inte tillräckligt insatt, men man har ju Tjernobyl i minnet och sen har jag miljöinspektörer på mig för att det läcker ut lite gödselvatten! Är det bra för miljön i förlängningen, så att vi motar/stoppar/ miljöförstöringen och får tillbaka en bättre miljö, då är jag för! Nu bankar det i stallet jag är tydligen lite sen……22.00 är tydligen deadline för kvällsfodret! Kramar

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.