Smultronställen. Sure baby.

Ofta läser vi artiklar där kändisar ombeds berätta om sina speciella smultronställen. Är det någon som har gått på det? Naturligtvis är det inte sant, det de säger.

För vem skulle avslöja den lilla, skyddade viken med sandstrand där man kan sola och bada helt ensam, utan att bli störd av gloende människor och människor med låtande småmänniskor? Peka ut det allra bästa kantarellstället – för att finna det länsat när man kommer dit? Berätta på vilken krog man alltid får bord på terrassen med bästa utsikten? Namnge skogspartiet där man kan fylla korgar med vildhallon och morsning till egen hallonsylt?

Nänä, skulle inte tro det. Det är inte de äkta smultronställena som folk avslöjar, utan de oäkta, B-ligan, sådana som folk redan känner till. Hur många gånger har vi inte läst: ”Jag vill verkligen rekommendera Fåfängan! Så vacker utsikt över hela Stockholm!” Eller så är de delägare.

Mina smultronställen? Njae… Hur mycket betalar du?

Exempel på oäkta smultron


4 tankar kring ”Smultronställen. Sure baby.

 1. Helen

  Bra att du påminner mig, så att jag hittar dig!
  Nä, det var paprika och tomat, de andra två röda! Glömde ju mellanmålet …..soyakulor……bra óch mättande! Konstig att ingen reagerar på hästskitssvamp, alla måste vara väldigt upplysta! Roligt att du nämner Fåfängan, mina gamla kvarter på söder, bodde på Erstagatan! Å resenären han är väl förhoppningsvis på Skeppargatan nu, eller så är han ute och slarvar. Resterande 30 % är till husmorsstrejk så det blir ju full semester ändå! Fungerar mailen nu………….det blir så långa kommentarer! Sov gott o kramar! H

  Svara
 2. Emmy

  Så väldans sant, jag avslöjar sällan mina smultronställen, annat än för nära vänner som jag kan ta med dig =) Kram

  Svara
 3. Helen

  Morrn……………Sol pyttsan, fick tända lamporna i köket nu, men tack för tanken! Hästskitssvamp är champinjoner, det växer några här och där men jag köper mina! De stora odlarna använder sig av hästgödsel, ska tydligen vara det bästa! Kramar till dig! H

  Svara
 4. Elina

  he he he, du har så rätt, visst tusan är det så!!! B-ligan ha ha! ha det så bra!!!! med vattenlek och gräsfötter i villasommarområdet!!!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.