Jag måste vara världens gladaste

Rubriken ”Bli arg – det gör dig glad” fångar min blick. Självklart. Jag läser om hur ”ilskan ökar blodflödet till den del av hjärnan som innehåller positiva känslor”. Vidare påstås det att ”Ilskan minskar stress och ökar dina positiva upplevelser”. Det här betyder att jag och många andra små- och skolbarnsföräldrar, som ofta blir arga på våra små älsklingar måste vara hur glada som helst, det måste riktigt sprudla och spritta och fnissa om oss. Varför känns det inte så då?

Sedan barnen blev så där en tre, fyra år är jag ju arg mest varje dag (ev argbefriade dagar beror på kraftbrist). Innan dess kunde det gå lång tid mellan argvarven. Men nu brukar det börja redan på morgonen, när ungarna såsar, protesterar, inte vill ha frukost, vill ha annan frukost, börjar skrika för att de inte hinner se klart favvoprogrammet på teve osv osv. Verkligen jätteroligt. Jag känner hur positiv och avstressad jag blir – ahhh härligt.

Sen brukar nästa argvända komma i hallen när vi ska iväg till skola och förskola. Då är det massor med saker som är fel enligt huliganerna; fel på strumporna, gympadojorna är obekväma, ryggan är för tung, måste de ha regnjacka när det regnar osv osv. Men åhhh så innerligt glad jag blir när vi har tjafsat en stund.

På kvällen brukar det bli en sväng till när de små skitarna inte vill göra läxan, inte tycker om maten, inte vill klä av sig, inte vill gå och lägga sig osv osv. Efter en urladdning om samma tjat åttahundratrettioandra gången så blir jag lycklig och tillfreds med livet, det är ju så jag-slår-mig-på-knäna-roligt.

Det är något som inte stämmer. Antingen är den positiva delen av min hjärna blockerad. Eller så saknar jag humor.

4 tankar kring ”Jag måste vara världens gladaste

 1. lizette

  Vännen….Så härliga igenkännande inlägg….hyr gärna fönsterputsaren men lånar ogärna små barnen….smile.
  Inser hur skönt det är att vara solo efter 20 år som ”mamma” upptagen varenda timme…..jag längtade länge efter det som är NU, nu när jag är här med stora vuxna barn….känns det fantastiskt och det var väl värt väntan….

  Varm lördagskram, Lizette

  Svara
  1. Krönikören

   Kram på dig själv!
   Annars kan du få hyra de små. Billigt. Det är bara att höra av sig. 🙂

   Svara
 2. Helen

  Humorfri! DU! Inte heller, hoppas att allt är bra norröver! Hur ofta är du här? Kram Helen

  Svara
  1. Krönikören

   Här är allt bra. Men blött hos dig idag, hörde jag. Jag är här omkring fyra dagar i veckan.
   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.