Sensorstyrd soptunna – Nej tack

Igår hade SvD en artikel som på startidan visade sådana sopcontainrar som vi har hemma på radhustomten, rubriken talade om sensorstyrda soptunnor och en teaser som säger ”Trådlös sensor säger när soporna ska tömmas”. I själva artikel nämns sedan inget om just soptömning.

Är detta något som vi måste ha? Ytterligare något som kräver miljöfarliga batterier? Som talar om när sopcontainern är full! Det ser jag väl när jag slänger soppåsarna! Vår container töms varannan vecka. Punkt. Om sensorn är kopplad till Sita menar man då att de inte skulle tömma om den bara är halvfull? Det kan ju vara en bra idé. Men inte tänker de åka en extra gång till oss tre dagar senare, när den blivit full. Om man hårddrar det hela skulle effekten bli att de åker här kanske varje dag i stället för en gång i veckan. Kostnads-effektivt? Miljövänligt?

Hur blir det när batteriet tar slut? Då får vi ingen hämtning alls.

Visst finns det en massa saker där trådlösa sensorer kan göra nytta. Men mina sopor klarar sig utan. Och jag vill inte medverka till att göra sopberget större än nödvändigt genom att införa onödig teknik.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.