Jag vill sitta i fängelse

När jag blir gammal vill jag sitta i fängelse. I alla fall om jag blir så pass skröplig att jag måste bo på något sorts ”hem”.

I fängelse får till och med den värsta brottslingen, pedofilen och dubbelmördaren Anders Eklund, lufthålspermissioner redan efter kort tid. Då får han åka ut och handla solglasögon, shoppa böcker, tidningar, skivor och äta lunch på stan. Med två uniformerade poliser som sällskap.

I fängelset får han studera, jobba och tjäna pengar, frisk luft dagligen,  vård och samtalsterapi. Allt detta är gratis. För brottslingen.

Min gamla pappa som bodde sina sista år på ett hem för dementa fick komma ut ungefär en gång per år. Tvärs över gatan till kiosken och så in igen. Ingen sysselsättning förutom tv. Inget gym. Ingen hade tid att samtala med honom. För detta fick han betala cirka 8000 kronor i månaden. Han överlevde denna ”vård” i två år.

Min pappas fängelse var betydligt hårdare än en dubbelmördares och pedofils. Vad fan håller Sverige på med?


AB, SvD, DN, Ex

1 tanke kring ”Jag vill sitta i fängelse

  1. Annelie

    Det kan man verkligen undra! Det är inte klokt hur vi behandlar våra gamla i detta land!
    Vi skulle behöva lära oss att hylla och respektera våra gamla. Nu kränker vi dem…..

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.