En dagmattes bekännelser

Men vilken bra idé! Lysande Sickan. Som jag kom på alldeles själv. Nämligen att vara dagmatte. Sedan jag började jobba hemifrån blir det dåligt med frisk luft, inget spring till bussen heller. Tur-och-retur brevlådan eller till och från skola och förskola; det är inte mycket. Vilket snabbt har visat sig runt magen. Jag vill inte säga midjan, för den har jag tappat bort. 

”Varför går du inte ut på lunchen? Eller på förmiddagen om det är fint väder? Du har ju verkligen alla chanser”, säger folk till mig och deras miner talar sitt tydliga språk: jag måste vara knäpp.

Det är konstigt, men det känns lite som att skolka om jag går ut mitt på dagen, helt ensam. Eventuella möten med hundrastare som ger mig konstiga blickar: Var är hunden? Har hon tappat bort den? Nej, det känns inte bra.

Så en dag i höstas slog det mig: Varför inte bli dagmatte? Jag får komma ut, en hund får sällskap och promenader och någon hundägare får hjälp. Vilken win-win-win-situation! Nej, jag stammade inte – jag menar tre win. Eller jag som är svenskavärnare borde faktiskt säga vinn-vinn-vinn-situation.

Jag hittade en riktig pärla som bor i närheten. Så här ser hon ut.

Nu är hon hos mig ibland, oregelbundet, vilket passar mig alldeles utmärkt. Jag får mina energigivande skogspromenader och får uppleva naturens växlingar, inte bara genom fönstret. Hon älskar att vara ute i skogen och följa alla spännande spår. Vi tar snabba promenader – hon har bara två lägen: av eller på. Det är  som gäller, så går det fort och jag känner mig så nöjd och liksom duktig.

Vad jag inte hade räknat med var att jag skulle bli så hungrig. Tanken var att jag skulle bli rask i stegen och rosig om kinderna – pigg och alert och slank. Men nu hittar jag mig helt plötsligt i köket för en ”förmiddagsmacka”. Fnys! Vad är det för påhitt? Så var det verkligen inte tänkt. Må så vara att jag får frisk luft och motion, men om jag börjar äta en massa mer, så vete gudarna om jag någonsin kommer att hitta min midja igen.

Min smarta idé kanske inte var så smart. Men den mackan den är go den. Precis som hunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.