Börja inte toblerona!

Nej, nu får det vara nog tycker jag. Den gamla, goda, legendariska – och därmed också på något lustigt sätt – hederliga chokladkakan blir dragen i smutsen. Vet ni att Tobleronen är över 100 år gammal?

Titta bara på den.

Den utstrålar oskuld och godhet. Det enda som den möjligtvis gjort sig skyldig till är beroenden och något kilos pålägg. På midjan menar jag, inte någons reseräkning.

Det är Tobleroneaffärer hit och Tobleronepolitik dit vilket ger Tobleronen en negativ klang. ”Va? Äter du Toblerone? Neej tack, skulle aldrig falla mig in, drabbar bara staten. Eller fattiga. Eller det kanske är samma sak.”

Nu dras en god, sällsynt trekantig choklad i smutsen. Snart kommer väl verbet toblerona också, precis som pudla. ”Jaså, du har lyckats med konststycket att bli sjukskriven! Så nu ska du toblerona på samhället va?”

Sahlin kräver en ursäkt. Men gissa vad Tobleronen gör då?!

Och snälla, låt den inte bli ett verb.


AB1, AB2, SvD1, SvD2, DN, DN2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.