Blogglön eller bloggirighet?

Jag hajade till när jag såg denna lilla blänkare i en blogg. Eller lilla och lilla; överst i högerkolumnen var den ju svår att missa.

Det var inte bara det faktum att det står ’bäcker’ som slog mig, utan överhuvudtaget budskapet. Är det rent tiggeri eller makalös kreativitet? Jag har inte sett något liknande på någon annan blogg, men jag följer inte så värst många bloggar. Vad säger bloggetiketten?

Jag kom att tänka på skolkillen som ringde på dörren och sålde strumpor. Jag har alltid haft svårt att säga nej till barn som kommer och säljer något för att samla in pengar till en klassresa, fotbollsklubben eller liknande. Men just den gången sa jag nej, dels för att jag hade ont om pengar och dels för att jag absolut inte ville ha strumporna som han sålde. Han tjatade och tjatade, blev surare och surare. Till slut fräste han: Men ge mig bara pengarna då!

Var det tiggeri eller kreativitet? Nja, snarare fräckhet.

Så, är det tiggeri, kreativitet eller fräckhet att be om gåvor på sin blogg? Jag vet vad jag tycker. Vad tycker du? Det måste vara bättre och mera lönsamt att skaffa sig några annonsörer.

Bloggen ifråga gav mig en sur eftersmak i munnen och jag kommer troligtvis aldrig gå in på den igen. Men å andra sidan kommer det att dröja innan jag har glömt den. Fast å tredje sidan kommer jag inte ihåg något mera än just ’Gåva’. Och så var det nog inte tänkt.


2 tankar kring ”Blogglön eller bloggirighet?

  1. Krönikören

   Annelie! Skönt att höra att fler tycker samma, att det inte är jag som är en surkäring.

   Ha det så bra!
   /Krönikören

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.