Ständiga överraskningar

Visst är det härligt med alla dessa ständiga överraskningar? Som kommunanställd och som utövande myndighetspersonal blir man hela tiden tagen på sängen – det måste vara världens roligaste jobb, att ständigt bli så överraskad. Fast visst är det överraskande att de blir så överraskade?

Va?! Har vi SÅ många barn som behöver dagis? Flyttade det in barnfamiljer i de fyrahundra nya lägenheterna som vi har byggt?

Men vad i hela världen?! Snö? På vintern? Ojsan. 

Jo, jag har också hört att vi blir flera och äldre i Sverige. Men från det till att tro att vi behöver flera vårdplatser – det är väl ändå lite långsökt?

Åh fan, saknas det grundskoleplatser? Men var kom alla dessa barn ifrån?

Problem med istappar? I år igen? Hade vi inte det förra vintern?

Det har tydligen kommit fram att våra resenärer inte uppskattar att vi kör stockholmsbussarna med sommardäck på vintern. Har ni hört så tokigt? Så har vi ALLTID gjort, finns ingen anledning att ändra på det.

Mera snö? Nä, det går inte – snöröjningsbudgeten är slut. Och det som blev över från de föregående tre årens budgetar gick till… Erika! Var det snöpengarna som vi tog till kick-offerna? Hallå Erika!? Jaså, hon har inte kommit än. Mormor som skulle vara ”dagis” idag kunde inte komma för att tunnelbanan inte går och farmor som då skulle rycka in har trillat i en snödriva och brutit benet och blir tvungen att bo hos Erika för det är fullt på sjukhuset och gammelmoster som då skulle komma till undsättning tog bussen som kanade ner i diket.

Vaddå tö!? Herregud ska det bli TÖ nu?! Har du numret till resebyrån? 

Men oj då.


DN 100224, AB 100224, SvD 100224, DN 100224

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.