Miljöministern och mjällschampo

Att vara miljöminister, betyder det att man är för eller emot miljön? Jag är så knäpp, jag har trott att miljöministerns roll är att agera för miljön. Men nu har han gjort så många konstiga saker som är rent ut sagt dåliga för miljön så jag blev tvungen att tänka efter. Först var det gasledningen i havet, sedan någon megastor väg som ska byggas, förbifart någonting tror jag den heter, i en intervju kom det fram att han tycker att vi ska bygga flera vägar så att bilismen kan öka och nu senast att det skulle vara bra för den svenska naturen och vargstammen om vi minskade antalet vargar. Han måste ju vara emot miljön, eller hur?

Det är som med mjällschampo; är det för eller mot mjäll? Glansschampo är för glans medan mjällschampo är mot mjäll. Hoppas jag i alla fall.

Klart att det blir konstigt när så mycket omkring oss är så luddigt.

För att göra vissa saker tydligare för alla oss som inte förstår så bra, föreslår jag därför att vi flyttar miljöministern till Vägverket, där borde han känna sig hemma, och så inrättar vi en ny ministerpost: Minister för miljön. Då blir det liksom inga tveksamheter. När vi ändå håller på kan vi döpa om Naturvårdsverket till Jägarvårdsverket. Försäkringskassan kanske borde heta Arbetslöshetskassan istället, så vet alla vad vi har att vänta oss.

Det finns alltså likheter mellan miljöministern och mjällschampo: båda är emot det de står för. Men jag tror att miljöministern är lättare att bli av med.


DN 100112 Forskarkritik mot Carlgren

SvD 100112 Friska vargar skjutna

DN 100113 Carlgren försvarar vargjakten

intressant.se

6 tankar kring ”Miljöministern och mjällschampo

 1. fairymary

  Du uttrycker dig underhållande och jag håller med dig i stort….men korkade ministrar är inte alltid så lätta att bli av med tycks det mig….

  Mot själva dumheten kämpar till och med gudarna förgäves har någon klok person sagt vars namn jag nu glömt…..

  Svara
  1. Krönikören

   fairymary!

   Håller med dig; i bästa fall jobbar de i bakgrunden i något år, sedan poppar de upp igen. Eller så blir de generaldirektör för något verk.

   Hälsningar
   Krönikören

   Svara
 2. Roger

  Ja, Carlgren kan verkligen prata mycket och vrida och vända på allt. Som när Alliansen kraftigt skar ner stödet till biologisk mångfald. Då försökte han i radio få det till att vara någonting bra. Och sen när pengarna tog slut, ja då skyllde han på myndigheterna som använt pengarna till avsett ändamål och sa att de hade slösat bort dem. Det gäller att vara fiffig och verka som att man gör något.

  Svara
  1. Krönikören

   Roger,

   Ja, vad ska man säga? Om man är på sitt snälla humör kan man säga att det i alla fall är kreativt att försöka få en nedskärning till något positivt. Han kanske hade fått en roligt hatt den dagen? Men att tro att folk ska gå på det, det är en annan sak.

   Hälsningar
   Krönikören

   Svara
 3. Bruno

  Mycket bra skrivet! Man tar sig för pannan. Carlgren och Eskilsson verkar gravt ha underskattat människors intelligens. Om vargstammen nu är inavlad borde man då inte plantera in nya djur istället för att skjuta drygt 10% av hela stammen? Hoppas vi snarast blir av med dessa ministrar.
  Har alltid röstat borgerligt men nu vet jag inte längre..,

  Svara
  1. Krönikören

   Tack Bruno, roligt att du gillade min krönika. Jag har fått börja med pannband eftersom skavsåren i pannan inte får lugn och ro att läkas.
   Carlgren lär vara bortrest nu. Eftersom det visat sig att vargstammen inte är så inavlad som vissa trott, kanske han är vid ryska gränser och försöker locka vargar med prinskorvar att knalla över till Svedala.
   Min röst hänger också löst.
   Hälsningar
   Krönikören

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.