Hurra vad vi är bra!

Vilken tur ändå att vi människor finns, att vi tar hand om det lilla tråkiga problemet med vargarna. Precis som vi har gjort med så många andra djur och växter. Vilken tur att åtminstone några av oss förstår att det är naturen som ska anpassas efter oss och inte tvärt om. Några vargar hit eller dit – lika bra att göra oss av med dem. På så sätt kan vi ha våra högt älskade familjemedlemmar – våra hundar alltså – springande lösa i skogen medan vi jagar den allt ökande älgstammen. Och rådjur. Och vildsvin. Åhh, det blir många sköna skott framöver. En liten positiv biverkning där skulle man kunna säga, alltså att det blir så mycket mera för oss att jaga när vargarna har försvunnit.

Vaddå? Nä, jag har inget emot vargar, hur kan du tro det? Det är förstås naturupplevelsen jag är ute efter.

Vilken tur att vi är några som förstår att jorden ska formas efter oss – vi är ledarna, mästarna, de som vet bäst hur arter ska tämjas. Och vill de inte det, så är det deras val och vi kan lugnt två våra händer. Men eftersom även solen har fläckar kan vi väl erkänna att det inte går så jättebra med klimatfrågan just nu. Men det lilla problemet har vi säkert snart löst. Tjoho! Vi kör på efter miljöministerns förslag med att bygga flera vägar och öka bilismen. Det verkar ju vettigt, eller hur? Men du! Då kanske vi till och med kan köra ihjäl några flera vargar, för det är ju lite klent med trafikdödade vargar just nu. För att ändra våra beteenden är ju så svårt och jobbigt. Det märks ju på vårt stenåldersbeteende när vi får chansen att jaga, gärna många mot en, det är liksom schystast så.

Varför ska vi hägna in våra får, de har ju lika stor rätt att vara i skogen som alla andra. Inte för att jag fattar att någon vågar gå i skogen nu. Det får vara på egen risk för som jägare måste man ju skjuta på allt som rör sig – inte vårt fel om någon skulle råka stryka med. Och inte är det vårt fel om det skulle bli några flera vargar än kvoten, det måste ju Naturvårdsverket ha räknat med.

Nä, tack och lov att det finns somliga i detta vårt avlånga land som vet hur naturen ska tämjas och som kan spänna en hane. Fy fan vad vi är bra.


DN Jakten över snabbare än väntat, Naturskyddsföreningen anmäler vargjakt till EU, Dalarna tros överskrida vargkvot, Alla skjutna vargar var i gott skick SvD Flertalet vargar redan skjutna, Hård MUF-kritik mot vargjakten, AB Speciellt att fälla en varg, Vargjakt anmäls till EU, För många vargar sköts, Jakten urholkar Sveriges trovärdighet

2 tankar kring ”Hurra vad vi är bra!

 1. kajsalisa

  Ha ha, det kallar jag ironi. Har aldrig förstått hyckleriet med att vi förfasar oss över att vilda djur utrotas i länder där folk inte har mat för dagen, medan vi välmående svenskar inte fixar en vargstam i vårt glesbefolkade land.

  Svara
  1. Krönikören

   kajsalisa!
   Jag håller med, att döda djur för att ens barn svälter är en sak. Den här vargjakten går inte att försvara. Vet inte om köttet tas om hand eller om det ens räknas som människoföda.

   Hälsningar
   Krönikören

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.