Den nya tidens vibrator

Vi försöker så gott det går att leva så klimat- och miljövänligt som möjligt. Det är inte alltid så lätt. Vardagen innebär en massa val och ställningstaganden. Jaha, undrar du, och vad har det med vibratorer att göra? Lugn, bara lugn, jag kommer dit.
  Många av barnens leksaker går på batteri och det kan vara ganska svårt att välja bort dem. Men vi försöker säga nej till allt krafs som den stora hamburgerkedjan – som barnen älskar – adderar deras ”glada måltider” med. Det blir inte så mycket kvar eftersom det mesta piper, blinkar, lyser, tutar dvs är allmänt jobbiga.
 Det kommer fler och fler produkter som drivs med el eller batteri och ger oss anledning att fundera över vilket ansvar producenterna har. Och vi konsumenter som köper dessa produkter. Vissa saker är ju energisparande som till exempel vattenkokaren, bättre att koka pastavattnet i den istället för på spisen.
  Men, och här kommer det stora menet, en batteridriven mascara?! Men hallå! Hur lat får man bli? När man ska applicera mascaran trycker man på en liten knapp och borsten börjar vibrera. Vinsten är alltså att man slipper den otroligt tunga sidledes rörelsen som man gör med handen för att färga (förlänga och förtäta ’Cause I’m worth it’) sina en centimeter långa fransar. Dra borsten från roten till toppen får man fortfarande göra själv. Än har jag inte hört talas om någon som fått förslitningsskador i arm eller handled på grund av tungbearbetade ögonfransar, men det kanske finns. Likaså kanske det finns någon med en muskelsjukdom eller liknande som är behjälpt av denna, hmmm… okej, jag kallar det en aning motvilligt, innovation. 
 Jag skulle vilja sätta upp den vibrerande mascaran på listan över det mest onödiga och miljöovänliga som uppfunnits på sistone. Vi får helt enkelt försöka se mascaraappliceringsrörelsen som en sorts träning. Om vi inte gör den blir vi till sist tvungna att gå på gymmet och träna armarna i någon avancerad maskin. Som går på el.
  Nä, som jag brukar säga: Bättre en mascara på fransen än en vibrator… Äh, nu börjar jag spåra ur, bäst att avsluta nu. Vill bara uppmana alla vibratormascaraanvändare att komma ihåg var de ska slänga mascaran när den har vibrerat klart. Batteriholkarna kommer att få en ny gäst.

1 tanke kring ”Den nya tidens vibrator

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.