Stora bränder hos Försäkringskassan!

Artikeln ”Ökning av missade föräldradagar” i SvD 091117 handlar om det ökande antalet föräldradagar på sjukpenningnivå som inte tas ut. Siffran har närapå fördubblats sedan pappadagarna infördes 2002. På grund av det, ska vi säga glödande språket, har jag dock svårt att ta till mig fakta i artikeln. Det som börjar med en infrysning utvecklas till ett antal vilt härjande bränder. Så här står det:

”… Antalet dagar på sjukpenningsnivå som fryst inne har nära fördubblats sedan 2002.”

”… Att pappamånaden infördes är huvudorsaken till den kraftiga ökningen av uppbrunna dagar på sjukpenningsnivå. … ”

”… Tidigare överfördes deras outnyttjade dagar till mamman. Men från och med 1995 fick de inte överföra 30 dagar och då brann en del av dessa inne. Det är nog den rimligaste förklaringen till ökningen av antalet dagar som brann inne. …”

”…Antalet uppbrunna dagar ökade totalt med 14 procent mellan 2002 och 2008. …”

Med detta som bakgrund förstår vi att handläggningstiderna är så långa hos Försäkringskassan. Det brinner ju jämt och ständigt hos dem. Och det ökar också. Nästan 2 miljoner bränder förra året och det förväntas öka i år! Ni förstår hur eldbefängt det måste vara att arbeta där, handläggarna borde ha risktillägg. 

Nej, men allvarligt Svenska Dagbladet och TT, sådana här eldiga artiklar förväntar jag mig inte av er. Det här seriösa ämnet förtjänar en mindre rökig framtoning. Antar att det finns ett par svedda skalper på redaktionerna nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.