Så fyrkantig får man inte vara

Läser med misstro DN:s artikel ”Tog fel tåg – tvingas söka asyl igen”. Är det ett skämt? Mannen som i glädje över att få sitt avvisningsbeslut upprivet, tog fel tåg i Malmö och hamnade i Köpenhamn, tvingas nu söka asyl igen. Visst har han lämnat landet, men av misstag.

En gång hade jag en chef som sa så här:

De här fyrkanten är dina arbetsuppgifter, det är det som du förväntas göra enligt din arbetsbeskrivning.

Men det är när du går lite utanför dina uppgifter och gör det lilla extra, det är då du gör ett riktigt bra jobb. Så skissade hon en ring som gick något utanför fyrkanten.

Svenska myndigheter har tydligen inte varit på den ledarkursen. Tyvärr. Förutom att orsaka den här mannen en massa onödigt lidande och trassel, så ska hela proceduren göras igen, vilket kostar oss skattebetalare en massa pengar. Samtidigt sitter antagligen någon maktfullkomlig tjänsteman och mässar: ”Han har lämnat landet och enligt förordning ditten datten och lagen hatten spatten så ska proceduren i nämnda fall då påbörjas på nytt genom att han får inkomma med en ny asylsökan…”

Fyrkantiga småpåvar är en tråkig sort och de är tyvärr alldeles för vanliga. Undrar om de ynglar av sig? En fyrkantig småpåve möter en annan fyrkantig småpåve och kvadratiska småpåvar blir följden. Hemska tanke. Vi får ta till mycket flexibilitet, smidighet och empati för att göra oss av med dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.