Bedragen av Brämhults

Nej, det var inget jordskalv tidigare idag, det var bara Brämhults som trillade av piedestalen.

När det gäller vissa företag litar jag aldrig på att namnet på produkten speglar innehållet; man kan inte förvänta sig att hitta mycket jordgubbar i billig jordgubbssylt. Men en del, som till exempel Brämhults, har jag haft förtroende för. De framställs ju som så nyttiga, färskpressat och allt. Men tji vad jag bedrog mig.

Igår när jag letade efter en viss info på nätet, råkade jag flyta iväg på surfvågen till något helt annat. Den här gången hade jag förirrat mig till en sida om superfruits, som ju är så väldigt nyttiga. Att algen spirulina är nyttig har jag vetat rätt länge. Men inte att den är SÅÅÅ OTROLIGT nyttig. Eftersom jag brukar köpa Brämhults spirulinajuice ibland, blev jag glad över detta och skuttade genast ut i köket för att kolla hur mycket av denna enormt näringsrika alg jag fått i mig under dagen. Det borde ju vara så pass mycket att jag är kärnfrisk under resten av året, eller nåt. Först stod jag kvar vid kylskåpsdörren och läste. Sen gick jag fram till fönstret för att få ordentligt med ljus. Men nej, blev tvungen att hämta läsglasögonen som jag så sällan behöver. De måste vara dammiga, för så lite spirulina kan det ju inte vara. Tvättar glasögonen och läser igen. 1% spirulina. En procent!!!!!

På den återvinningsbara plastflaskan står det SPIRULINA + apelsin ananas mango. Och ser ni den STORA högen med gröna alger på bilden, där de andra frukterna skymtar lite i bakgrunden? Jag har guppat omkring på mina små rosa moln och trott att det är övervägande spirulinajuice i flaskan, som har blandats eller smaksatts med apelsin, ananas och mango.

Självklart borde jag ha förstått att det är apelsin-, ananas- och mangojuice som har fått se en påse med lite spirulina i. Men bara en kort stund, det är ju inte bra att överdriva.

Kanske Brämhults inte vill diskriminera den minsta beståndsdelen av innehållet och därför låter den få störst bild och text? Om man fortsätter den tanken kan det få rätt stora konsekvenser för många områden. Till exempel kommer en statist som var med i två sekunder i storfilmen att stå först på reklamen. Det är inte mer än rättvist, eftersom de stora skådisarna fick vara med jättemycket. Eller?

Om vi ska anamma det Brämhultska sättet att informera (för visst behöver vi mera otydligheter och förvirring i våra vardagsliv?), så blir svaret på barnens fråga ikväll om vad det blir till middag:

Natriumnitrit med kokt salt och rårivna morötter. Smaskigt värre.

1 tanke kring ”Bedragen av Brämhults

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.